Szent Márton Napi Vígasság

Immár tizenhetedik alkalommal ünneplejük meg a falu védőszentjének és vendégségének ünnepét, szokásait.

Hollókő piacán libából, kacsából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására lesz, de a pajtaárok színpadnál találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi Urasággal is. Tervezett programok között 11 órakor a vígasság megnyitóját találjuk, majd a nap során láthatunk “életképeket Szent Márton legendájából”, lesznek további vidám mulatságos előadások is, mint például a Ludas Matyi.

Természtesen idén is lesz lehetőség finom zsíros kenyér, forralt bor/tea kóstolására is.
A komplett kóstoló az erre az alkalomra készült Márton napi, hollókői bögre vásárlásával kérhető, melynek ára 3.000.-Ft. Helyszíne a Hollókői Piac udvar (3176 Hollókő, Kossuth út 86.)

A Faluséta jegy megváltása számos látnivaló belépője és a szokásos kóstolók (sajt és pékség) mellett ezen a napon zsíroskenyér, a tea és forralt bor kóstolót is tartalmazza, sőt kedvezményes Márton napi, hollókői bögre vásárlást is.

Részletes program az Ófaluban a templom előtti téren:
11.00: Megnyitó a Szent László Vitézrend előadásában
11.15: Szent Márton életkép
12.00: Ludas Matyi mese kicsiknek és nagyoknak
14.00: Ludas Matyi mese kicsiknek és nagyoknak

Folyamatos programok: Kézműves vásár a Petőfi úton, őszi díszek kreatív kuckó a Falumúzeumban (Kossuth út 82.), hollókői vendégségi zsíros kenyér a Szatyingos udvarán (Petőfi út 32.) 12.00-tól, libás-kacsás gasztronómiai finomságok a helyi éttermekben és a vásárban.

A rendezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc

dátum

nov 09 2024

időpont

11:00 - 16:00

Szervező

Hollókő Világörökség kezelő Nonprofit Kft.
Széchenyi 2020 logó
Széchenyi 2020 logó