HOLLÓKŐ ÓFALU ÉS A VÁR TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE – GINOP-7.1.6-16-2017-00002

Kedvezményezett neve: Hollókő Község Önkormányzata (konzorciumi partnerek: Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft.; Magyar Turisztikai Ügynökség)


Projekt címe: Hollókő Ófalu és a Vár turisztikai fejlesztése


Projekt teljes támogatási összege: 1 179 273 400 Forint (Összköltség: 1 198 892 977 Ft)


Támogatás mértéke (%-ban): 98,4%


Projekt tartalmának bemutatása: 


Palóc gasztrotörténeti kiállítótér és főzőiskola (Gasztronómiai Központ)


A Gasztronómiai Központnak helyet adó házak az Ófalubeli főutcán, a jelenlegi Vár Étterem helyén és környezetében találhatóak. Az élményközpont kiállítótérrel, főzőiskolával, kiszolgálóhelyiségekkel gazdagodik, kínálata a hazai viszonyok között egyedülálló lesz, a magyar népi gasztronómia legszélesebb spektrumát teszi elérhetővé.


A Vár rekonstrukciós fejlesztése


Az állagmegóvási munkák mellett a Várban lévő kiállítások korszerűsítésén, a hitelesség megőrzésén túl olyan terek létesülnek, melyekben megvalósulhat a lelőhely és a leletek találkozása. A Vár rekonstrukciója során komplex, több célcsoportnak kínált egyedi, interaktív tartalom kialakítására kerül sor.


A projekt része továbbá a Dr. Román András Látogatóház korszerűsítése, az Alsókútnál a leendő Masinás vendéglő eszközökkel való ellátása, majd beüzemelése, a Millenniumi Emlékpark felújítása, valamint a kisparkoló kiépítése, parkosítása. A kialakításra kerülő programok szorosan kapcsolódnak Hollókő és térségének adottságaihoz, palóc történelmi, kulturális és gasztronómiai hagyatékához, figyelmet fordítva az egyediségre és innovativitásra.


Projekt tényleges befejezési dátuma: 2023.11.19.


Projekt azonosító száma: GINOP-7.1.6-16-2017-00002


Széchenyi 2020 logó
Széchenyi 2020 logó