Múzeumok

Kézműves Nyomdaműhely

Nyomdász szakmatörténeti kiállítás és interaktív bemutató A hét minden napján látogatható műhely az 1900-as évek nyomdaműhelyébe vezeti be a látogatókat, egyfajta időutazásként. A sok eredeti szerszám, használati eszköz, nyomógépek és könyvkötészeti szerszámok mellett több Gutenberg János által feltalált eszközt lehet kézbe fogva egy 19. századi nyomdász életét, munkáját megismerni, kipróbálni.

Az országban, egyedülálló műhelyben több program is várja a látogatókat. Kipróbálható 200 éves fém Gutenberg-prés, melyen különböző hollókői emléket lehet nyomtatni. Gyermekprogramok, alkotótáborok.
Műhelyünkben a kézi betűszedéstől a nyomtatáson át a kézműves könyvkötészetig a teljes folyamat kipróbálható.
Több terméket fejlesztettünk, amelyeket a műhelyünkben bemutatott technológiával készítettük, illetve folyamatosan készítünk is a helyszínen. Kézműves füzetek, naplók, könyvjelzők, üdvözlő kártyák, noteszek, jegyzettömbök, mini könyvek, művészi nyomatok, linó és fametszetek, vendégkönyvek, emléklapok, fabetűs plakátok, oklevelek, emlékkönyvek.

Hollókő Ófalujában a kézműves mesterségek között a korabeli nyomdászműhely igazi gyöngyszem, ahol találkozik a népi világörökség a magyar nyomdászat több évszázados hagyományaival.
Műhelyünkben mini könyvkiállítás, litográfiai kövek, fabetűs plakátkiállítás, korabeli nyomdász kiadványok mellett több különleges szakkönyvek, betűmintakönyvek is megtekinthetnek a kiállítás látogatói.
A belépőjegyek beválthatók a műhelyükben készült termékekre illetve minden hozzánk ellátogatót egy kis ajándékot kap tőlünk.

Nyitva tartás

Március 15. -ig
korlátozottan (telefonos bejelentkezés szükséges)

Március 15. – November 16-ig
Minden nap 10.00 – 16.00-ig

Belépőjegy árak

Felnőtt: 300Ft
Nyugdíjas: 200 Ft 

Diák: 18 év alatt ingyenes (Támogatási program 2024)

Helyszíni nyomtatás a 170 éves fém Gutenberg nyomóprésen: 600 Ft


A kiállításon működő ajándékboltba a belépés ingyenes.

Elérhetőség

Zsiga Róbert
3176 Hollókõ, Kossuth út 84.
Tel.: +36 70 774 80 60
E-mail: zsrobert@magyarnyomdasz.hu
Facebook: https://www.facebook.com/kezmuves.nyomdamuhely.holloko
Web: http://www.magyarnyomdasz.hu/kezmuves-nyomdamuhely-holloko

Megosztás:

Széchenyi 2020 logó
Széchenyi 2020 logó